Bahan-bahannya :
8 kg beras wangi
(A) 6 ulas bawang besar
10 ulas bawang putih
20 ulas bawang merah
2 inci halia
5 btg serai
( B) 2 tin susu cair
Perwarna kuning telur
Bunga lawang,kayu manis ,
bunga chengkih , buah pelaga
Daun pandan
1 tin minyak sapi saiz sederhana
Cara-caranya
bahan ( A ) dimayang halus..tumiskan setelah keluar bau
masukan bahan ( B ) kacau sehingga sebati , masukan beras
gaul hingga sebati ,jangan berhenti dikacau sehingga air kering
,kecilkan api tutup periuk dan bila sudah masak..taburkan dengan
bawang goreng..selamat mencuba
Thursday, September 10, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
chef awang, terimakasih datang ke blog saya.
ReplyDeleteSalam Chef
ReplyDeleteSAlam kenal ya...
Wah bestnya masakan chef ni?MEsti cuba ni!
eh chef ni tenaga pengajar di UiTM Dungun ke?Saya dulu x-student sana...tp ambil kursus pengemasan bilik (housekeeping)
Blh saya tau, Cik Mat,Cik Sherry dan Pn Norsiah masih ada mengajar di sana ke?
wslm..dulu student kat sane gak..tapi dah lame blum lagi u masa u itm ..tenaga pengajar masa 2 , miss sharifah , en. munir ..munawir dah lupa.. makasih kerana melawat..
ReplyDelete